Peltikymppi

Kattojen pesut ja maalaukset

Katemateriaali voi usein näyttää nopeassa tarkastelussa ehjältä, mutta pienetkin puutteet tiiveydessä saattavat aiheuttaa suuria ongelmia ajan kuluessa. Katolla kasvava sammal pitää katon märkänä ja aiheuttaa pakkasrapautumista ja peltikatoilla ruostevaurioita. Vanhoissa rivisaumakatoissa on usein useampi kerros maalia, joka on lohkeillut mutta nykyaikaisella lämpöpesumenetelmällä voimme poistaa lohkeilleet kerrokset ilman kemikaaleja ympäristöystävällisesti. Tiilikaton ikä ja huoltotoimenpiteet kuluttavat tiilen pintaa, jolloin pakkasrapautuminen nopeutuu. Edistyksellisellä pinnoitemenetelmällä voimme tukkia tiilen huokoset jolloin pakkasrapautuminen estyy. Pinnoitteitamme saa myös värillisinä jolloin katon alkuperäinen väri saadaan uuteen loistoon.

Tiilikaton pesu, pinnoitus ja maalaus
Säärasituksen ja kattomateriaalin iän myötä alkuperäinen pinta haalistuu sekä tiiltä suojaava pinnoite kuluu. Pinnoitteen kuluminen huokoistaa tiilen ja altistaa katon pakkasrapautumiselle sekä tarjoaa oivallisen kasvualustan sammaleelle tai muulle kasvillisuudelle. Tiilikaton pinnoituksella vuosikymmeniä vanhasta katosta saa uudennäköisen ja veroisen nopeasti. Pinnoitamme tiilikatot ammattitaidolla. Pinnoituksen yhteydessä tarkastamme läpiviennit ja saumakohdat sekä tiivistämme ne tarvittaessa. Jos tiilen väri on haalistunut, voidaan katto maalata alkuperäisen väriseksi. Tiilen maalaus myös ehkäisee pinnan huokoisuutta jolloin kattosi kestää isältä pojalle.
Soita niin tarkastamme kattosi kunnon ammattitaidolla ja selvitämme katonhuoltotarpeenne.

Peltikaton pesu ja maalaus
Vanhan rivisaumakaton materiaali on yleensä hyvin korroosionkestävää, koska siinä on käytetty paljon lyijyä eikä katteen uusiminen ole välttämätöntä katemateriaalin kunnon kannalta. Tässä tapauksessa katon perusteellinen pesu, puhdistus ja maalaus takaavat vuosia lisää käyttöikää. Jos maalin koostumus on muovikalvomaista, tulee koko katto puhdistaa vanhasta maalista tai vaihtaa katemateriaali kokonaan. Katon läpiviennit, piipunpellit ja listoitukset on syytä myös tarkistaa huolella koska ne ovat yleensä rakenteen heikoin lenkki. Vuotava katto pilaa runkorakenteet ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa laho- ja homevaurioita.
Soita niin tarkastamme kattosi kunnon ammattitaidolla ja selvitämme katonhuoltotarpeenne.

Mineriittikatto eli varttikaton pesu, pinnoitus ja maalaus
Kestävä mineriitti- eli varttikatto vaatii säännöllistä puhdistusta, jotta sen kestävyys säilyy. Mineriitti katto käyttäytyy tiilikaton kaltaisesti jolloin materiaalin pinnoite kuuluu ja alkaa huokoistua, pahimmassa tapauksessa haljeta. Varttikaton elinkaarta on helppo pidentää huoltamalla. Varttikatto tulisi pinnoittaa ennen maalausta tiilikatosta poiketen.
Soita niin tarkastamme kattosi kunnon ammattitaidolla ja selvitämme katonhuoltotarpeenne.